sâmbătă, 24 august 2013

Despre jucariile sexuale

Se vorbeste peste tot de ele, le vedem in filme, li se dedica anumite carti, auzim marturii ale celor care le-au incercat si nu s-ar mai putea lipsi. Si totusi jucariile sexuale nu au castigat atat de mult teren pe cat suntem lasati sa credem. Studii si din State, si din Europa arata ca procentul celor care le folosesc sare putin de 20.

1. De cand exista aceste obiecte ale placerii? De cand lumea. Grecii aveau acele olisbos (obiecte in forma de falus) - intr-un poem din secolul al III-lea i.e.n. doi amici laudau de mama focului aceste dildouri: „barbatii nu ating niciodata aceasta rigiditate (…). Si ce dulceata! Un vis!... De dorul de a le incerca imi sar ochii din cap...” Nici in perioada Renasterii moda lor nu s-a stins, iar fiecare popor si-a confectionat in timp diverse astfel de obiecte care mai de care mai trasnite.



2. Care se cauta cel mai mult acum? Se cer foarte tare ratusca vibratoare si oul vibrator cu telecomanda (functioneaza si de la o distanta de cativa metri si poate fi folosit mai ales in afara casei - el tine telecomanda, ea „oul” si incepe jocul erotic, nu exista orgasm, dar experienta este deosebita, spun inventatorii). Apoi vibratorul Gigi, care stimuleaza punctul G, si vibratorul Iepure (The Rabbit, prezentat si intr-un episod din „Totul despre sex”).

3. Cat sunt de sigure aceste jucarii sexuale? Nu se stie clar. Sunt tot felul de voci care spun ca nu ar fi, si multe pagini de Internet, in special americane, sustin ca multe dintre aceste obiecte ar contine ingrediente capabile sa provoace cancerul

Din pacate, datele medicale in acest sens sunt inca putine. Iar majoritatea producatorilor nici nu dezvaluie ce chimicale pun in acele jucarii. Important este ca persoanele care le folosesc sa stranga cat mai multe informatii inainte, sa le aleaga pe cele din materiale de calitate (materiale hipoalergenice, silicon, elastomer), iar daca totusi le iau pe cele mai ieftine sa le foloseasca poate cu un prezervativ, pentru a mai reduce din riscuri.

4. Cei care nu le folosesc nu stiu ce e aia viata sexuala implinita? Ba sigur ca stiu. Folosirea lor poate insemna o experienta memorabila, dar nu este necesara pentru o viata intima grozava. Pot fi utilizate mai ales pentru placerea ambilor parteneri, dar sexologii atrag atentia ca nu trebuie sa devina obligatorii la fiecare act sexual, pentru ca astfel cei doi vor trai o viata sexuala strict mecanica.

5. Este adevarat ca in unele state din SUA sunt interzise? Da, pana de curand, unul dintre ele era Texasul. Dar in martie 2008, justitia a decis sa scoata din vigoare legea care condamna vanzarea acestor obiecte in scopuri… sexuale. 

Puteau fi vandute pentru uz medical sau educational. Iar detinerea a mai mult de 6 astfel de obiecte era interzisa prin lege. Alabama, Mississippi si Virginia isi pastreaza restrictiile care au ca scop „protejarea publicului de indecenta”.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu